Hammaslääkäri

Torstai 25.04.2019
Uutiset
(Kuva: iStockphoto)
17.4.2019
Suomalaisista 16 % on lapsia – alle kouluikäisiä, alakoululaisia ja murrosikäisiä nuoria. Lapsuuden aikana heidän suissaan puhkeaa ja vaihtuu hampaita, noin neljällä kymmenestä on poikkeamaa purennassa, jopa viidenneksellä kiilteen kehityshäiriö ja monen matkassa jokin yleissairaus. Tavoitteena olisi pitää tämän ison ja monimuotoisen joukon suut terveinä ja paikattomina ja minimoida näin paikkaustarve koko eliniän ajan.
Tiede
12.4.2019
Purkkapussin tai hammastahnatuubin kyljessä Suomen Hammaslääkäriliitto suosittelee ksylitolia ja hampaiden harjausta fluorihammastahnalla – tuttu näky, mutta mitä näiden suositusten takana on? Mistä käytäntö juontaa juurensa, miksi suosituksia myönnetään, mitä kriteerejä tuotteiden tulee täyttää ja miten ne testataan?
13.3.2019
Artikkelissa kiinnitetään terveydenhuollon ammattilaisten huomiota aineenvaihduntasairauksien ruokavaliohoidon potilaan suunterveydelle aiheuttamaan riskiin.
22.2.2019
Hampaiden kehityshäiriöistä kärsivien potilaiden hoidossa tavoitteena on saada aikaan kestäviä ja mahdollisimman luonnollisen näköisiä restauraatioita mahdollisimman vähän kajoavaa preparointitekniikkaa käyttäen.
22.2.2019
Erilaisia keraamisia hammashoitomateriaaleja on tarjolla useita. Tieteellistä näyttöä siitä, mikä niistä sopii parhaiten mihinkin tilanteeseen, on kuitenkin vain vähän.
22.2.2019
AI-potilaiden osalta on todisteita siitä, että varhainen proteettinen hoito keraamisilla kruunuilla on suositeltavaa.
Ihmiset
17.4.2019
Hammaslääkärilehti kysyi hammaslääkäri- ja lääkäriluottamusmiehiltä, mitä tehtävä on antanut ja mikä on yllättänyt.