Hammaslääkäri

Maanantai 19.08.2019
(Kuva: iStockphoto)
7.6.2019
Lääketieteellisen ja hammaslääketieteellisen hoidon pitkäaikainen lopputulos on aina epävarma, ja internetaikana epäonnisimmat tapaukset tulevat helposti koko maailman tietoisuuteen. Tieteellinen näyttö voi lievittää epävarmuutta vain jonkin verran. Tärkeintä on edelleen potilaan luottamus siihen, että hammaslääkäri hoitaa häntä parhaan ymmärryksensä ja kykynsä mukaan.
Uutiset
Tiede
31.7.2019
Vakavaa dysplasiaa tulee seurata tiheämmin kuin lievää. On kuitenkin muistettava, että myös lievä dysplasia voi malignisoitua.
28.6.2019
Arkipäivän etiikkaa -kyselyssä vastattiin tällä kerralla kysymykseen ”Millainen on hyvä hammaslääkäri?” valitsemalla omasta mielestä kolme tärkeintä annetuista kymmenestä ominaisuudesta. Lisäksi kysyttiin, puuttuuko vaihtoehdoista joku olennainen ominaisuus.
7.6.2019
Laki asettaa vaatimuksia terveydenhuollon laitteiden valmistajille ja ammattimaisille käyttäjille. Asiantuntijaryhmän ohjeistuksella parannetaan tiedonvaihtoa ja yhteistyötä, mikä edistää potilasturvallista hoitoa.
Ihmiset
28.6.2019
Luottamus eri näkökulmista oli teemana Lääkärikartellin luottamusmiesten neuvottelupäivillä, jonne noin 150 hammaslääkäri-, lääkäri- ja eläinlääkäriluottamusmiestä kokoontui kouluttautumaan ja verkostoitumaan.