Hammaslääkäri

Sunnuntai 25.06.2017

Juuri nyt

Tilaa syöte syöte Juuri nyt Juuri nyt
M-Brain News Now reports.
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 25 min sitten

Pohjois-Koreassa työskentelevä Markku: Kansalaisten suurin huoli on ruokapula, ei diktatuuri

22.6.2017 klo 03:00
Fidassa työskentelevä Markku Toimela vie ruoka- ja kehitysapua Pohjois-Koreaan. Hän on ollut mukana projekteissa, joissa parannetaan hammashuoltoa ja opetetaan lapsille hampaidenpesua.

Hundratals datasystem måste integreras innan valfriheten inom vården kan fungera - tiden räcker inte till anser expert

22.6.2017 klo 03:00
En omfattande artikel handlar om valfriheten inom vården och många olika datasystem som man måste hinna integrera med varandra. Enligt Pekka Vallittu, professor i odontologi på medicinska fakulteten vid Åbo universitet, kommer valfriheten inte att fungera i praktiken, om datasystemen inte är integrerade och informationen om patientens vårdhistorik inte rör sig smidigt mellan producenterna.

Valinnanvapauskokeilu laajenee Vieremälle ja Sonkajärvelle

22.6.2017 klo 03:00
Sote-palvelujen valinnanvapauskokeilu laajenee Ylä-Savossa Vieremälle ja Sonkajärvelle heinäkuun 2017 alussa. Suomen Terveystalo ryhtyy tuottamaan perusterveydenhuollon palveluja kunnassa ja avaa toimipisteen kumpaankin kuntaan.

Pihlajalinna perustaa uuden lääkäriaseman Turun Kivikukkaroon

22.6.2017 klo 03:00
Pihlajalinnan avaa lääkärikeskuksen Turun keskustassa Kivikukkaron kiinteistössä joulukuussa 2017. Lääkärikeskus tarjoaa yleis- ja erikoislääkäreiden vastaanottoa, fysioterapiaa, työterveyshuoltoa sekä laboratorio- ja kuvantamispalveluita. Pihlajalinna saa Kivikukkarosta käyttöön noin 2 000 neliön tilat. Lääkärikeskus on Pihlajalinnalle noin 5 miljoonan euron investointi. Tiloihin tulee kaksi leikkaussalia ja magneettikuvauslaitteisto. Lääkäreitä työskentelee lääkäriasemalla noin sata ja muuta henkilöstöä 40-50.

Päijät-Häme haluaa osallistua valinnanvapauskokeiluun

22.6.2017 klo 03:00
Päijät-Häme haluaa osallistua valtakunnalliseen valinnanvapauskokeiluun. Se jättää hakemuksen STM:lle ensimmäisellä hakukierroksella sote-keskuksen ja henkilökohtaisen budjetin kokeilusta. Kokeilu käynnistyy viimeistään heinäkuussa 2018.

Helsingin ensimmäinen terveys- ja hyvinvointikeskus avataan helmikuussa

22.6.2017 klo 03:00
Helsinki avaa Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen 5.2.2018. Uudessa toimintamallissa saman katon alla ovat terveysasema, psykiatria-, päihde-, sosiaali-, vammais- ja kuntoutuspalvelut sekä suun terveydenhuollon palvelut. Lisäksi ikääntyneille on palveluohjausta ja maahanmuuttajille palveluja. Keskus on auki arkisin kello 7-20. Kaupunki arvioi, että keskuksessa vierailee päivittäin 1 000-1 500 asiakasta. Ilman ajanvarausta tulevat asiakkaat ilmoittautuvat alakerrassa ja heidät ohjataan oikeaan hoitoon. Ajanvarauksella tulevat ilmoittautuvat automaattiin, joka ohjaa heidät oikeaan tilaan. Henkilökunnalla ei ole omia huoneita, sillä tilat pyritään saamaan mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön. Asiakkaan avuntarve pyritään ratkaisemaan heti ensikohtaamisen yhteydessä.Asiakas saa yhteyshenkilön, joka koordinoi palveluita.

BetterDoctor sai Yhdysvalloissa lähes 10 milj. euroa rahoitusta

22.6.2017 klo 03:00
Suomalais-amerikkalaisen BetterDoctor-lääkäridatapalvelun tietokannassa on kerätty yhteen kaikki Yhdysvaltojen lääkärien ja hammaslääkärien tiedot, jotta kuluttajat voivat löytää sopivan lääkärin. Toimitusjohtaja Ari Tullan mukaan sovellus on tarpeen Yhdysvalloissa, jossa kaikki lääkärien toimenpiteiden hintatiedot ovat julkisia. Suurimpia asiakkaita ovat vakuutusyhtiöt. Yhtiö kertoi 20.6.2017 keränneensä lähes 10 milj. euroa uutta rahoitusta. Pääsijoittajia ovat Tero Ojanperän johtama Vision+ ja yhdysvaltalainen Health Catalyst Capital.

Medbit ja Medi-IT yhdistyvät

22.6.2017 klo 03:00
Medbit ja Medi-IT ovat hyväksyneet yhtiöiden yhdistymistä koskevan aiesopimuksen. Uudesta yhtiöstä tulee maan isoin julkisomisteinen sosiaali- ja terveydenhuollon ict-yhtiö. Medbitin ja Medi-IT:n omistavat sairaanhoitopiirit, kunnat ja kuntayhtymät. Uuden yrityksen työnimi on 2M Sote-ICT ja se pyrkii aloittamaan mahdollisimman nopeasti.

Tehy: Kesällä ongelmia sijaisten saatavuudessa sosiaali- ja terveysalalla

22.6.2017 klo 03:00
Tehy kysyi pääluottamusmiehiltä kesän 2017 työjärjestelyistä ja sijaistilanteesta. Vastaajia oli 106. Puolet pääluottamusmiehistä ilmoitti, että sijaisten saatavuudessa on ollut ongelmia tulevana kesänä. Osassa työpaikkoja sijaispula on kuitenkin hieman helpottanut. Tässä on suuria alueellisia vaihteluita, esimerkiksi Uudellamaalla on pulaa sijaisista, mutta Satakunnassa on jopa ylitarjontaa työntekijöistä. Pääluottamusmiesten mukaan osaan organisaatioita joudutaan palkkaamaan aiempaa enemmän opiskelijoita, koska valmistuneita ei ole tarjolla. Tämä aiheuttaa haasteita työvuorosuunnittelulle ja perehdytykselle, sanoo selvityksen toteuttanut Tehyn työvoimapoliittinen asiantuntija Mervi Flinkman. Ikäihmisten hoidon tilanne on pääluottamusmiesten mukaan huolestuttava. Rekrytointi on hankalaa työn heikon vetovoiman ja raskauden vuoksi. Sen sijaan vetovoimaisimmat organisaatiot ja yksiköt saavat hyvin sijaisia ja ovat haluttuja työpaikkoja.

Miten kondylooma tarttuu?

22.6.2017 klo 03:00
Artikkelissa kerrotaan kondylooman riskeistä ja taudin tarttumisesta. Kondylooman aiheuttaja on ihmisen papilloomavirus HPV, jota esiintyy hyvin yleisesti iholla ja limakalvoilla. Virus tarttuu pääasiassa sukupuoliteitse, mutta HPV-infektio voi myös esiintyä suun, suunielun ja kurkunpään alueella.

Huumonen Itä-Suomen yliopiston hammaslääketieteellisen radiologian professoriksi

21.6.2017 klo 03:00
Itä-Suomen yliopiston hammaslääketieteellisen radiologian professorin tehtävään on valittu hammaslääketieteen tohtori, dosentti Sisko Huumonen. Professuuria rahoittaa alkuvaiheessa osaksi Oulun yliopisto. Tavoitteena on vahvistaa hammaslääketieteellisen radiologian koulutusta ja tutkimusta molemmissa yliopistoissa.

Mielipide: Hammastahnalla sydäntauteja vastaan

21.6.2017 klo 03:00
Professori Matti Viljanen muistuttaa mielipidekirjoituksessaan, että elimistössä pesivät vähäoireiset tulehdukset suurentavat sydän- ja verisuonitautien riskiä. Amerikkalaistutkimuksen mukaan hampaan pinnalle syntyneitä plakkeja tehokkaasti poistava hammastahna vaimentaa elimistön tulehdustilaa. Plakkitahnaa käyttäneiden ryhmässä plakkien määrä pieneni 49 ja normaalitahnaa käyttäneiden ryhmässä 24 prosenttia. Lisätutkimuksia tarvitaan, mutta tieteellinen näyttö hyvän suuhygienian lukuisista terveyshyödyistä on täysin kiistatonta, Viljanen kirjoittaa.

Mielpide: Suomi ei ole valmis valinnanvapauteen

21.6.2017 klo 03:00
Professori Pekka Vallittu kirjoittaa, ettei Suomi ole vielä valmis soten valinnanvapauteen. Koko terveysalan olisi oltava toimivien potilastietojärjestelmien piirissä läpi koko maan. "Kyse on ennen kaikkea siitä, että ilman yhteiskunnan miljardien eurojen investointeja ja vuosia kestävää tietojärjestelmien harmonisointityötä, potilas ei tosiasiassa voi saada asiaankuuluvaa hoitoa, jonka pohjana ovat muualla aikaisemmin annettu hoito ja tehdyt tutkimukset", Vallittu kirjoittaa. Tällä hetkellä kansalaisille on jäänyt sanomatta, että nyt markkinoidussa mallissa potilas joutuu kiertämään eri toimijoita muistitikun ja mappien kanssa.

Suomalaisten elämänlaatu toiseksi parasta maailmassa

21.6.2017 klo 03:00
Vuoden 2017 sosiaalisen kehityksen indeksin ja kansalaisten elämänlaatua mittaavan listan ykkönen on Tanska. Suomi on toinen ja kolmossijalla ovat Norja ja Islanti. Ruotsi tuli kahdeksanneksi. Suomi sai kiitosta uskonnon- ja valinnanvapaudesta, matalasta lapsikuolleisuudesta sekä perusterveyden- ja äitiyshoidosta. Tutkimuksessa on 50 indikaattoria, joista 16:ssa Suomi oli ykkönen. Kritiikkiä Suomi sai alhaisesta elinajan odotteesta, sukupuolten epätasa-arvosta toisen asteen koulutuksessa sekä korkeista itsemurhaluvuista.

Withings-terveystuotteista tulee Nokia-nimisiä, tarjonta laajenee

21.6.2017 klo 03:00
Nokia on laajentamassa tarjontaansa digitaalisen terveydenhuollon kuluttajatuotteissa. Uusia tuotteita ovat mm. Nokia Health Mate -sovellus, Nokia BPM+ soft-cuff -verenpainemittari sekä Nokia Body BMI Wi-Fi -vaaka. Kyseessä ovat Withingsiltä peräisin olevat tuotteet. Nokia on päättänyt brändätä ostamansa yhtiön kuluttajatuotteet uudelleen. Tuotteita myydään Health.nokia.com-sivustolla sekä vähittäiskauppiailla. Tuotteet ovat mm. Amazonin ja Best Buyn valikoimissa, mutta myöhemmin ne ovat tulossa CVS:n, Targetin, Babies"R"Usin ja Apple-ketjukauppojen valikoimiin. Nokia Health Mate -sovelluksen saa ladattua iOS:n ja Androidin sovelluskaupoista.

Helsingin apulaispormestari haluaa kaventaa alueiden terveyseroja

21.6.2017 klo 03:00
Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava apulaispormestari Sanna Vesikansa haluaa kaventaa seuraavan neljän vuoden aikana Helsingin eri alueiden välisiä terveys- ja hyvinvointieroja. Esimerkiksi alkoholin ja päihteiden liikakäyttö huolettaa Vesikansaa. THL:n tutkimuksen mukaan alkoholia liikaa käyttäviä on Helsingissä 35 % väestöstä, kun koko maassa osuus on 29 %. Vesikansa ei esimerkiksi kannata ravintoloiden anniskeluoikeuksien laajentamista. Festivaalien anniskelua ja terassien aukioloa voisi kuitenkin höllentää. Hyvinvointierojen kaventaminen ei ole vain sosiaali- ja terveyspuolen vastuulla, vaan vaatii kaikkien toimialojen yhteistyötä.

Älä purskuttele kovasti hampaiden pesun jälkeen - suoja häviää

20.6.2017 klo 03:00
Hammaslääkäriliiton tiedotteen mukaan hampaiden pesemisessä ei tulisi käyttää liikaa vettä, sillä muutoin fluori voi huuhtoutua tarpeettomasti pois. Suuhun jäävä fluori suojaa hampaita pesun jälkeenkin, liitosta kerrotaan.

Avi haluaa Rovaniemeltä selvityksen hammashoidon jonoista

20.6.2017 klo 03:00
Suun terveydenhuollon kiireettömän hoidon jonossa on Rovaniemellä jopa 3 000 potilasta. Hoitoonpääsy ei Lapin aluehallintoviraston mukaan toimi lainmukaisesti, koska hoitoonpääsy kestää yli kuusi kuukautta. Avi odottaa Rovaniemen kaupunginhallitukselta selitystä tilanteesta kesäkuun 2017 loppuun mennessä. Rovaniemeä on ohjeistettu suun terveydenhuollon järjestämisessä useasti aiemminkin. THL:n toukokuussa 2017 tekemän raportin mukaan hoitotakuu ei toteudu myöskään Kemissä, Kemijärvellä ja Sodankylässä. Avi tekee kuntiin ohjaus- ja arviointikäynnit syksyllä 2017.

Kammoatko hammaslääkärikäyntiä? Tämä tekniikkaa voisi auttaa

20.6.2017 klo 03:00
Virtuaalitodellisuudesta voi olla tuoreen brittitutkimuksen mukaan apua hammaslääkäripelosta kärsiville. Tutkimuksessa ne potilaat, joille näytettiin esimerkiksi virtuaalista rantamaisemaa virtuaalilasien kautta, raportoivat huomattavasti vähemmän kipua, kuin verrokkiryhmät. "Löydöksemme ovat linjassa aiemman tutkimuksen kanssa, jonka mukaan yhteys luontoon, jopa epäsuora, vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiimme", tutkijat toteavat.

Terveyskeskuksen asiakkaat ovat tyytyväisiä hoidon laatuun

20.6.2017 klo 03:00
Terveyskeskusten asiakkaat ovat keskimäärin tyytyväisiä hoidon laatuun, kertoo THL:n koordinoima asiakaspalautekysely. Kiitosta asiakkaat antoivat lääkärien ja hoitajien vastaanottopalveluista sekä suun terveydenhuollon palveluista. Risuja sen sijaan tuli siitä, että hoitoon on vaikea päästä, ja sitä joutuu jonottamaan. Suun terveydenhuollossa yksityisen ja julkisen puolen välillä ei havaittu merkittävää eroa tyytyväisyydessä. Kiitosta tuli muun muassa hammashoitopelon sekä kivun hoitamisesta, lapsiasiakkaiden osaavasta kohtelusta sekä henkilökunnan miellyttävästä käytöksestä.

Sivut