Hammaslääkäri

Sunnuntai 18.08.2019

Denttari

Denttari: Aika neljännen lukuvuoden

Neljännen lukuvuoden ensimmäinen viikko hujautetaan käyntiin omilla potilasajoilla. Lukukauden aloitusinfot ja luennot koittavat sitten seuraavalla viikolla. Näin ollen käynkin viimeisellä kesätyöviikolla soittamassa muutaman ajanvarauspuhelun. Kesäiltapäivän aurinko läikehtii Dentopoliksessa ja liinojen alle peitellyt tarvikkeet odottavat, että syksyinen säpinä alkaa tuttuun tapaan käytävillä.

Denttari: Vinkkipakki valintakoetreeniin, osa 3

Opiskeluun saa vaihtelua hyödyntämällä erilaisia oppimistekniikoita. Klassisten ajatuskarttojen ja värikkäiden muistiinpanojen tekemisen lisäksi suosittelen kokeilemaan sovelluksia, joissa opiskeltavista asioista voi luoda pelattavia muistipakkoja. Valintakokeisiin harjoitellessa opiskelutavoissa kannattaa huomioida kyseisen kokeen piirteet. Ohessa on vinkkejä, joista voit kokeilla ja poimia omaa oppimistasi tukevia ideoita.

Denttari: Vinkkipakki valintakoetreeniin, osa 2

Hammaslääketieteen opiskelijoiden ikähaitarista hahmottaa kuinka erilaisista elämäntilaista opiskelupaikan voi saada suhtautumalla sisulla ja suunnitelmallisuudella valintakokeisiin valmistautumiseen. Syksyllä koulunsa aloittaa viime kevään abiturientteja, jotka ovat jo lukiossa osanneet päämäärätietoisesti satsata tarvittavien aineiden opiskeluun.

Denttari: Vinkkipakki valintakoetreeniin, osa 1

Kiinnostaako ura hymyn parissa? Hammaslääketiede on monen unelma-ala ja lahjakkaita hakijoita on vuosittain enemmän kuin aloituspaikkoja. Vahvan motivaation kanssa hakijatilastoja ei kuitenkaan tarvitse kavahtaa.

Valtaosa hammaslääketieteen opiskelijoista on ollut pääsykokeissa useamman kerran ja motivaation voimalla voit hakea juuri niin monta kertaa kuin on tarpeen.

Denttari: Potilaskohtaamiset saapuvat lukujärjestykseen

Kolmannen vuoden marraskuussa lukujärjestykseen avautuu uusi maailma, kun potilastyöt opetushammashoitolassa alkavat. Fiilis on kuin olisi aloittanut uudessa työpaikassa. Alkuun Dentopoliksen pirteän väriset käytävät ja kauniit kerrosten yli johtavat sillat tuntuivat hieman labyrintille ja potilastietojärjestelmän kanssa saa pähkäillä kuinka klikkailla löytääkseen tarvittavan lomakkeen.

Denttari: Kuinka hammaslääkäristä tuli unelma-ammattini

Haave lääkärin ammatista alkoi kehkeytyä yläasteen biologian tunneilla ja idea vahvistui katsoessani lukioikäisenä Greyn anatomiaa. Vaihtoehtoisia unelma-ammatteja oli lukiossa muitakin ja ehkäpä tästä syytä en tullut kohdentaneeksi opiskelua lääketieteiden valintakokeen kannalta tärkeisiin aineisiin. Hammaslääkäriksi opiskelua en lukiolaisena vielä miettinyt. En tiennyt alasta paljoakaan, joten en vielä silloin ollut osannut kiinnostua siitä.

Denttari: Akateeminen askarteluklubi alkaa porauksen käsialan opettelulla

Kurssimme kasvot huokuvat intoa. Kariologian taitopajaharjoitukset fantom-salissa ovat alkamassa. Kolmannen vuoden toisella opiskeluviikolla aloitamme odottamamme kädentaitojen harjaannuttamisen porauksen parissa.  Karioituneen hammaskudoksen poistamista paikkausta varten treenataan harjoituspotilaana toimivan nuken suussa oleviin muovisiin hampaisiin.

Tilaa syöte RSS - Denttari