Hammaslääkäri

Lauantai 20.07.2019

Ensimmäinen hammaslääkäri LKY:n puheenjohtajaksi

HLT, EHL Terhi Karaharju-Suvanto Helsingin yliopistosta valittiin ensimmäisenä hammaslääkärinä Lääketieteen Koulutuksen yhdistys ry:n (LKY) puheenjohtajaksi kevään 2018 vuosikokouksessa. Toinen yhdistyksen hammaslääkärijäsen on dos., EHL Ritva Näpänkangas Oulun yliopistosta.

LKY perustettiin vuonna 1978 edistämään yhteistyötä lääketieteen ja hammaslääketieteen alan perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksessa. Yhdistys edistää myös koulutukseen liittyvää tutkimus- ja tiedotustoimintaa.

LKY:n erityispätevyystoimikunnan tärkeä työ on ollut lääkärikouluttajan ja hammaslääkärikouluttajan erityispätevyysohjelmien rakentaminen ja sittemmin ylläpitäminen. Erityispätevyyden myöntää toimikunnan esityksestä Lääkäriliitto tai Hammaslääkäriliitto.

Terhi Karaharju-Suvannon ja Näpänkankaan lisäksi hallitukseen kuuluvat: Maria Kaista (siht.) (HUS), Jetro Tuulari (vpj) (Turun yliopisto), Anne Koivisto (KYS), Kirsimarja Metsävainio (KYS), Aleksi Varinen (Tampereen yliopisto), Mervi Väisänen-Tommiska (erityispätevyystoimikunnan pj) (HUS).