Hammaslääkäri

Tiistai 25.06.2019

Erityispätevyyksiä päivitetään

Hammaslääkäriliiton erityispätevyysjärjestelmän tarkoituksena on innostaa hammaslääkäreitä lisäpätevöitymiseen ja lisätietojen hankintaan. Erikoishammaslääkärikoulutusta täydentävän erityispätevyysjärjestelmän avulla saadaan maahan eri osa-alueiden erityisosaajia. Järjestelmä helpottaa lisäpätevöitymisen suunnittelua määrittelemällä kullekin osa-alueelle vaadittavat vähimmäisvaatimukset.

Kustakin erityispätevyydestä vastaavan toimikunnan tulee huolehtia erityispätevyyden ajantasaisuudesta. Parhaillaan tarkastelussa ovat oikeushammaslääketieteen ja kansainvälisen terveydenhuollon erityispätevyysvaatimukset.

Oikeushammaslääketieteen erityispätevyyden tämän hetken tärkeimmät osa-alueet liittyvät vainajien tunnistamiseen sekä ikämäärityksiin, ja niiden osaamistarpeen ennustetaan myös kasvavan. Erityispätevyystoimikunta on arvioinut jonkinlaisia uudistamistarpeita olevan kaikilla erityispätevyyden osa-alueilla ja pyytänyt asiasta lausuntoa myös Suomen Oikeushammaslääketieteen yhdistykseltä.
Kansainvälisen terveydenhuollon erityispätevyyden osalta on kaavailtu mm., että myös lyhyempiä työjaksoja, projekteja ja esimerkiksi Suomessa tehtävää maahanmuuttajatyötä hyväksyttäisiin
mukaan.

Päivitetyt erityispätevyysvaatimukset julkaistaan Hammaslääkäriliiton verkkosivuilla päivitysten valmistuttua. Seuraa liiton viestintää.

Uusi Globaalin terveyden koulutus käynnistyy tammikuussa

Mitä maailma sairastaa ja miksi? Terveyden ja sairauden juurisyihin, ilmiöihin ja tulevaisuuden näkymiin pureutuva Globaalin Terveyden koulutus järjestetään tammi–toukokuussa 2019 keskiviikkoisin klo 15.30–18. Kurssi pidetään Helsingissä ja se striimataan myös Tampereelle, Turkuun, Ouluun ja Kuopioon.

Kurssi on suunnattu kaikille globaalin terveyden teemoista kiinnostuneille, ja kurssille voi osallistua ilman opinto-oikeutta missään korkeakoulussa tai oppilaitoksessa. Kurssi sopii Hammaslääkäriliiton myöntämän kansainvälisen terveydenhuollon erityispätevyyden teoriakoulutukseksi. Ilmoittautumiset 14.12.2018 mennessä.

Kurssin hinta on 235,60 e (sis. alv). Helsingin, Itä-Suomen, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistojen perustutkinto-opiskelijoille kurssi on maksuton.

– Koulutus tarjoaa myös hammaslääkäreille uusia, maailmanlaajuisia näkökulmia omaan työhön ja siihen vaikuttaviin tekijöihin. Nosta katse suusta maailmalle ja ilmoittaudu mukaan, kannustaa erityispätevyystoimikunnan puheenjohtaja, HLL Ulla Harjunmaa.


Lisätiedot: https://hyplus.helsinki.fi/ (hakukenttään Globaali terveys)