Hammaslääkäri

Lauantai 21.05.2022

Edunvalvonta

Miksi koho ei pysy pinnalla?

Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon kokonaishoidon palveluseteli, tuttavallisemmin koho, on ollut vastatuulessa sen lanseeraamisesta helmikuussa 2021 lähtien. Palveluntuottajille maksettavat korvaukset ovat olleet sikäli vaatimattomat, että kokeiluun on osallistunut vain hyppysellinen tuottajia.

Mitä sopimusneuvottelujen taustalla tapahtuu?

Maaliskuu alkoi työtaisteluilmoituksilla ja lehden mennessä painoon kunta-alan sopimusneuvottelut ovat tauolla. Työnantajia edustava Kunta- ja hyvinvointityönantajat KT keskeytti neuvottelut 28. helmikuuta. Tämä tarkoitti sitä, että myös hammaslääkäreitä koskevat Lääkärisopimusneuvottelut keskeytyivät. Työnantaja ilmoitti kutsuvansa työntekijöitä edustavat pääsopijajärjestöt neuvottelupöytään, kun se katsoo siihen olevan edellytyksiä.

Postia aluevaltuustojen lääkäriyhteisölle

Historialliset aluevaalit on nyt käyty. Aluevaltuustoihin valittiin kaikkiaan kahdeksan hammaslääkäriä. Vaikka hammaslääkäriehdokkaita ei lopulta ollut listoilla kovinkaan montaa, läpi heitä meni kuitenkin aika mukavasti. Kaikista tuoreista valtuutetuista arviolta kolmanneksella on sosiaali-, terveys- tai pelastusalan tausta. Eniten sote-alan ammattilaisista läpi menneiden joukossa on hoitoalan ammattilaisia. Toiseksi suurin sote-alan ammattilaisten ryhmä ovat lääkärit. Lääkärin koulutuksen tai ammatin mainitsee noin 140 aluevaltuutettua, eli joka kymmenes valtuutettu on lääkäri.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Edunvalvonta