Hammaslääkäri

Keskiviikko 19.01.2022

Hammaslääkäriliitto

Recall ja muut kipukohdat

Kun vuokrasuhteessa toimiva hammaslääkäri vaihtaa yrityksensä toimipaikkaa, liiton avulle ja neuvoille on usein käyttöä. Yleensä vaihdos tarkoittaa siirtymistä yhdeltä ketjuvastaanotolta toiselle, ja epäselvyydet liittyvät tiedottamiseen ja recall-kutsujen käsittelyyn. Ongelmien takia tapasimme äskettäin kolmen suuren toimijan, Oralin, Mehiläisen ja Terveystalon, edustajat, ja ehdotimme ratkaisuksi yhteistä tiedottamista vaihdostilanteisiin. Näin potilas voisi tehdä informoidun päätöksen siitä, missä jatkaa hoitoaan.

Toimenpidepalkkiot – mitä, missä, milloin?

Tällä hetkellä neuvottelemme viimeisestä kunnallisesta Lääkärisopimuksesta. Toimenpidepalkkiot ovat osa Lääkärisopimuksen mukaista palkkaa sekä terveyskeskuksissa että sairaaloissa työskentelevillä hammaslääkäreillä. Säännölliseltä työajalta maksetut toimenpidepalkkiot ovat terveyskeskuksissa keskimäärin noin neljäsosa säännöllisen työajan ansioista. Aika ajoin toimenpidepalkkiot herättävät vilkasta keskustelua, ja järjestelmän kehittämiseksi esitetään monenlaisia toiveita.

Förnuftet segrade

Förbundet har följt med den parlamentariska arbetsgruppen som har behandlat avvecklandet av flerkanalsfinansieringen som om det varit ett parti schack – vi har förutsett dragen, och påverkat spelmiljön. Principen i schack är ju, att man fattar genomtänkta beslut, och att man påverkar utgången redan när man gör sina första drag. En spelare som uppnår de målen, så att motspelarens kung råkar i ett mattläge, har vunnit partiet.

Järki vei voiton

Liitto on seurannut monikanavarahoituksen purkamista käsitelleen parlamentaarisen työryhmän työskentelyä kuin shakkipeliä, siirtoja ennakoiden ja peliympäristössä vaikuttamistyötä tehden. Shakissa periaate on tehdä harkittuja ratkaisuja ja vaikuttaa lopputulokseen jo ensimmäisten siirtojen myötä.

Pelaajan, joka saavuttaa tämän tavoitteen, sanotaan tehneen matin vastustajansa kuninkaasta, ja matin tehnyt pelaaja on voittanut pelin.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Hammaslääkäriliitto