Hammaslääkäri

Sunnuntai 20.10.2019

Koulutus

Denttari: Hammaslääkäriyden tyyli-ideoita poimimassa

Kyllä on steriiliin leikkaussalipukeutumiseen kietoutunut kandi innoissaan, kun pääsee imurin varteen avustamaan ja leikkaamaan tikkauksen ylimäärälanganpäitä. Kyseessä on ensimmäinen vuoro Hamsussa eli Oulun yliopistollisen sairaalan hammas- ja suusairauksien yksikössä. Näitä Hamsun vuoroja on siroteltu lukujärjestykseen parin viimeisen opiskeluvuoden ajalle niin, että jokainen saa vuorollaan olla seuraamassa ja parhaimmillaan avustamassa leikkauksia sekä kiertää tarkkailemassa vastaanottoja hammaslääketieteen erikoistumisalojen skaalalta.

Denttari: Nelosella et olekaan yksin

Murros kolmannen ja neljännen vuoden klinikkatyöskentelyssä on se, että kesäloman jälkeen potilaita hoidetaan yksin eikä enää pareittain. Tämä siirtymä jännitti etukäteen. Potilastöiden alussa työpari tuo turvaa, kun ensimmäisiä alkutarkastuksia tehdessä voi yhdessä pohtia onko näkymä hampaan kiilteellä värjäymää vai kariesta. Kaveri hoitajana huolehtii myös siitä, etteivät poran tuottamat vesipärskeet saa samalla aikaan kasvopesua niin potilaalle kuin tekijöillekin.

Denttari: Aika neljännen lukuvuoden

Neljännen lukuvuoden ensimmäinen viikko hujautetaan käyntiin omilla potilasajoilla. Lukukauden aloitusinfot ja luennot koittavat sitten seuraavalla viikolla. Näin ollen käynkin viimeisellä kesätyöviikolla soittamassa muutaman ajanvarauspuhelun. Kesäiltapäivän aurinko läikehtii Dentopoliksessa ja liinojen alle peitellyt tarvikkeet odottavat, että syksyinen säpinä alkaa tuttuun tapaan käytävillä.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Koulutus