Hammaslääkäri

Lauantai 10.12.2022

Opiskelijat

7.10.2022 klo 09:00
Hammaslääketieteen opintoja pidetään tunnetusti kuormittavina: vaatimukset ovat korkealla, työmäärä suuri ja aikataulut tiukkoja. Uusimmassa liiton tutkimuksessa viides vuosi koettiin raskaimpana ja neljännen vuoden kuormittavuus puolestaan oli keventynyt. Tässä jutussa kaksi opiskelijaa kertoo, mistä kuormitus syntyy.

Voiko uupumista ennaltaehkäistä?

Herätyskello pirisee taas aivan liian aikaisin. Kesäloman jäljiltä unirytmi on hukassa, vaativa opiskeluviikko siintää edessä, ja jo maanantaista selviäminen tuntuu työläältä. Kuulostaako tutulta?

Hammaslääketieteen opiskelijan päivät venyvät pitkiksi: pakollista opetusta koululla on paljon, ja opiskelupäivä jatkuu kotona. Kesälläkin monet denttarit paiskivat töitä kouluvuoden loppumisesta aivan seuraavan lukukauden alkuun asti. Myös maailman tapahtumat koskettavat kaikkia. Uupuvatko denttarit? Voiko uupumista ennaltaehkäistä?

Matka on tarkoitus

Lukukausien aikana hammaslääketieteen perustutkinto-opiskelijan päivätyönä on opiskella arkisin päiväsaikaan, mutta mitä opiskelu oikeastaan on?

Kaikki on kohdillaan riittävän hyvin

Lukuvuosi on takana, ja hammaslääketieteen opiskelijat sulkevat yliopiston oven takanaan ja kirmaavat ansaitulle kesälomalle. Takana on pitkä talvi, johon korona toi jälleen omat lisähaasteensa. Edessä siintää pitkä, kuuma kesä.

Vaihtovuosi Italiassa opettaa epävarmuuden sietoa

Tätä en uskonut koskaan sanovani, mutta kahdeksan kuukauden Italiassa asumisen jälkeen on koti-Suomea, ja etenkin kotiyliopistoa, jo hieman ikävä. Alun muutaman kuukauden kestäneen kulttuurishokin ja uutuudenjännityksen jälkeen arki on kuitenkin alkanut sujua, kuten myös opinnot.

Täältä tullaan (työ)elämä!

Viisi vuotta sitten näihin aikoihin pänttäsin viimeisiä hetkiä hammaslääkiksen pääsykokeeseen, nyt viimeistelen kliinistä hoitoharjoittelua ja syväreitä sekä valmistaudun loppuseminaareihin. Lisäksi hämmästelen jatkuvasti sitä, että mihin ihmeeseen tämä aika oikein hujahti.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Opiskelijat