Hammaslääkäri

Perjantai 30.07.2021

Sote-uudistus

Pelataan samaan maaliin

Jääkiekon MM-kisat pitivät meitä jännityksessä illasta toiseen. Tahto menestyä oli kova, pienikin haparointi kaukalossa kostautui ja lopputuloksesta on helppo viisastella. Sanotaan, että joukkue on juuri niin hyvä kuin sen heikoin lenkki.

Sote-esityksestä löytyi ikävä yllätys

Sote-lakipakettiin sisältyvän järjestämislain perusteluihin lisättiin lausuntokierroksen jälkeen merkittävä alihankintaa rajoittava lisäys. Rajoituksella olisi vaikutusta erityisesti suurissa terveydenhuollon ketjuissa yrittäjäasemassa toimiville hammaslääkäreille. Terveydenhuollon järjestöissä hallituksen valitsema ratkaisu on herättänyt tyrmistystä. Rajoitus on ujutettu perustelutekstiin lausuntokierroksen jälkeen ilman sen kummempaa keskustelua. Tämä on kestämätön tapa valmistella lakeja.

Elvytysrahaa ohjattava myös suun terveydenhuoltoon

Hammaslääkäriliiton keskeiset vaikuttamisviestit on jälleen koottu ja julkistettu. Kerta ei ole ensimmäinen, toinen eikä kolmaskaan.

Tuoreessa koosteessa ei ole meille hammaslääkäreille uutta. Viestit on kuitenkin taas sanoitettu vähän toisin ja painotuksia muutettu syksyn ja talven tärkeisiin etappeihin: hallituksen budjettiriiheen ja sote-uudistuksen 25.9. päättyvään lausuntokierrokseen ja sen jälkeiseen jatkovalmisteluun.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Sote-uudistus