Hammaslääkäri

Torstai 27.02.2020

Talous

Palvelusetelit 2.0

Hallitusohjelmaneuvotteluissa haetaan ratkaisuja terveyspalvelujen kehittämiseen. Esille noussee erityisesti perusterveydenhuollon vahvistaminen. Hylätyn valinnanvapauslain mukaista kansalaisen mahdollisuutta valita tasavertaisesti julkinen tai yksityinen palveluntuottaja tuskin tulee. Suun terveydenhuollossa, jossa palvelut ovat valtaosin perusterveydenhuoltoa, julkisten resurssien ja hoidon tarpeen välinen epäsuhta on suurimmillaan. Kansalaisten hoidon tarpeen tyydyttämiseksi tulee yksityiset palveluntuottajat kytkeä julkisten rinnalle.

23.1.2019 klo 15:45
Kelan korvaamia yksityisiä hammashoidon palveluja käyttäneiden potilaiden lukumäärä väheni 12 vuoden aikana vain 2 %, mutta toimenpiteiden lukumäärä väheni 22 %. Suurimmat muutokset näkyivät hammashoidon sisällössä, ja muutoksia selittänevät parhaiten Kelan päätökset ja sairausvakuutuslain muutokset.

Verokarhun takinkäännös

PlusTerveys Oy on kotimainen terveyspalveluja tuottava lähes 1 200 henkeä työllistävä yritys. Sen omistavat siellä toimivat noin 300 hammaslääkäriä ja lääkäriä. Eräänlainen osuustoiminnallinen yhtiö siis.

Osakkeenomistajat voivat ostaa yhtiön osakkeita sen mukaan, miten heidän vetämänsä vastaanotto pärjää – vastaanotolla voi olla kymmeniäkin työntekijöitä. Osakkeille on maksettu vuosittain osinkoa koko yhtiön tuloksen perusteella. Yhtiö on toiminut näin jo perustamisestaan lähtien 1970-luvulta.

Tilaa syöte RSS - Talous