Hammaslääkäri

Keskiviikko 07.12.2022

Tutkimus

Säätiöiden merkitys kasvaa tutkimusrahoituksessa

Lääketieteellisen tutkimuksen rahoituksessa on tapahtunut selkeä muutos. Kliiniseen tutkimukseen käytettävä rahamäärä on pienentynyt kymmenessä vuodessa ja vastaavasti perustutkimuksen rahoitus on kasvanut. Hammaslääketieteessä tämä korostaa verkostoitumisen tärkeyttä ja yliopistojen ulkopuolisten rahoituskanavien, varsinkin säätiöiden, merkitystä.

Mistä muuten tietäisimme?

Työmarkkinatutkimus on liiton edunvalvonnan tärkein vuosittain toistettava tutkimus. Tuoreimman tutkimuksen tuloksista uutisoidaan tässä lehdessä sivuilla 14–15. Sekä toimittajilta että liiton sidosryhmiltä tulee säännöllisesti kysymyksiä, joihin vastaamisessa hyödynnän työmarkkinatutkimuksen tietoja. Monessa asiassa työmarkkinatutkimus on valtakunnan ainoa tietolähde.

On aika valmistautua syksyn apurahahakuun

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian ja Suomen Hammaslääkäriliiton Yhteisrahasto on osa järjestöjen tutkimuksen tukimuotoja. Joka vuosi Apollonian asiantuntijalautakunta arvioi muiden tutkimusapurahahakemusten kanssa yhteisrahastolle jätettyjä hakemuksia, jotka kohdistuvat yhteisrahaston hakukuulutuksessa kuvattuihin painoalueisiin. Näitä ovat terveystaloustiede, terveydenhuoltotutkimus, kansanterveystiede ja epidemiologia sekä hammaslääkärin työhön, työhyvinvointiin ja työoloihin liittyvä tutkimus.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Tutkimus