Hammaslääkäri

Maanantai 27.01.2020

Aija Hietala-Lenkkeri Apollonian asiantuntijahammaslääkäriksi

aija_hietala-lenkkeri.jpg

Kuva: Annika Nissinen

Apollonian toimisto sai 8.1. riveihinsä uuden hammaslääkärivahvistuksen, kun porvoolainen HLT, EHL Aija Hietala-Lenkkeri aloitti työnsä seuran asiantuntijahammaslääkärinä.

Kokopäiväinen asiantuntijahammaslääkärin pesti on Apolloniassa uusi, ja tarkka työnkuva on osittain vielä muotoutumassa. Työhön kuuluvat muun muassa Apollonian henkilöstöhallinto, apurahaprosessien hallinnointi ja ammatillisen osaamisen kehittämisen suunnittelu.

– Opittavaa riittää, mutta olen innostunut kaikista työn osa-alueista, Hietala-Lenkkeri kertoo.

– On suuri kunnia päästä hoitamaan Apollonian asiantuntijahammaslääkärin tehtävää. Tämä on mainio näköalapaikka täydennyskoulutuksen maailmaan, kliinisen työn ja tieteen kontaktipintaan.

Kliinisestä työstä Hietala-Lenkkerillä on parinkymmenen vuoden kokemus. Hän hoiti pitkään erityishuollon asiakkaiden suita.

– Se oli merkityksellistä ja usein palkitsevaa työtä, mutta kehitysvammaisia potilaita hoitaessa joutui välillä tinkimään omasta ergonomiastaan ja vääntymään monenlaisille mutkille. Lopulta kaularankani ei enää kestänyt potilastyötä.

Hietala-Lenkkeri valmistui terveydenhuollon erikoishammaslääkäriksi vuonna 2018. Ennen tuloaan Apolloniaan hän toimi Kirkkonummella terveyskeskushammaslääkärien lähiesimiehenä.

– Sain työntekijöiltä paljon hyvää palautetta, mistä olen edelleen kiitollinen. Toivon, että onnistun luomaan hyvää työympäristöä myös Apollonian työntekijöille.

Hietala-Lenkkerin vuonna 2016 julkaistu sosiaalihammaslääketieteen alan väitöskirja käsittelee karieksen ehkäisyä ja havaitsemista kouluikäisillä matalan kariesesiintyvyyden väestössä. Hän on saanut Apollonialta kaksi apurahaa tutkimuksen tekoon.

– Olen utelias näkemään, miltä apurahaprosessi näyttää jakajan näkökulmasta.

Hietala-Lenkkerin perheeseen kuuluu aviomies, kolme kotona asuvaa lasta ja karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Torsti. Koiran ulkoiluttamisen lisäksi kalenteriin mahtuu muutakin kestävyysliikuntaa: uintia, hiihtoa, maantiepyöräilyä ja tennistä.

– Musiikkia kuuntelen myös. Sen suhteen olen jokseenkin kaikkiruokainen.