Hammaslääkäri

Keskiviikko 27.05.2020

Hannu Hausenista Hammaslääkäriliiton kunniajäsen

Hammaslääkäriliiton valtuusto kutsui Hannu Hausenin liiton kunniajäseneksi kokouksessaan 2.12.2017.

Hannu Hausen on arvostettu suun terveydenhuollon asiantuntija, joka on toiminut hammaslääkärijärjestöissä, ministeriöissä, viranomaistahoilla, yhdistyksissä ja toimii monessa edelleen asiantuntijana ja neuvonantajana.

Vuonna 1968 hammaslääkäriksi valmistunut ja 1983 hammaslääketieteen tohtoriksi väitellyt Hausen on sosiaalihammaslääketieteen oppialan kehittäjä ja uranuurtaja.

Vuonna 1985 hänet nimitettiin ensimmäiseksi sosiaalilääketieteen professoriksi Kuopion yliopistoon. Tätä professuuria hän hoiti myös Oulussa vuoteen 2010 saakka.

Hänellä on huomattava ura tutkijana ja yliopiston opettajana. Hän on ohjannut ja arvioinut väitöskirjoja, toiminut vastaväittäjänä ja julkaissut mittavan määrän tieteellisiä kirjoituksia ja artikkeleja.

Hän on toiminut aktiivisesti ja määrätietoisesti terveen kouluympäristön, erityisesti nuorten ja myöhemmin koko väestön ravitsemustottumusten parantamisen puolesta.

Suomen Hammaslääkäriliiton asiantuntijahammaslääkärinä hän on ollut vuodesta 2010. Hänen panoksensa Hammaslääkäriliiton strategiseen suuntaukseen, toimintaan terveyden edistämisen puolesta, on ollut kiistaton.