Hammaslääkäri

Maanantai 23.09.2019

Juhani Laineelle kouluttajapalkinto Turun Lääketiedepäivillä

Dosentti Juhani Laine palkittiin Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden erikoishammaslääkärikouluttajana marraskuun alussa pidetyillä Turun lääketiedepäivillä.

Tyksin suu- ja leukasairauksien klinikan ylihammaslääkärinä toimiva Laine on ollut protetiikan erikoishammaslääkärinä klinikalla vuodesta 1991 alkaen vastuualueinaan mm. vaativa syöpä- ja syndroomapotilaiden purennan proteettinen kuntouttaminen ja kasvoprotetiikka.

Erikoistujien tekemässä ehdotuksessa tunnustuksen myöntämiseksi Laineelle korostetaan hänen vahvaa opetuksellista otettaan pohdittaessa yhdessä erikoistuvien hammaslääkärien kanssa ratkaisuja potilaiden ongelmiin. Juhani Laine on valmis järjestämään joustavasti aikaa kliiniseen ohjaukseen ja on aina saatavilla konsultaatiota varten, vaikka ei olisi edes konsultaatiovuorossa. Lisäperusteluja palkinnolle ovat hänen pitkä kliininen ja tieteellinen uransa ja rautainen ammattitaitonsa.

Vuoden erikoislääkärikouluttaja tai erikoishammaslääkärikouluttaja -palkinto myönnetään erikoistumiskoulutuksessa erityisen ansioituneelle henkilölle. Erikoistumassa olevat tai korkeintaan vuotta aiemmin erikoistuneet lääkärit ja hammaslääkärit tekevät ehdotukset tunnustuksen saajaksi.