Hammaslääkäri

Tiistai 29.09.2020

Julia Rousu herättää Denttari-palstan

julia_rousu.jpg

Julia Rousun tekstejä julkaistaan aluksi vain Hammaslääkärilehden verkkolehdessä, mutta myöhemmin todennäköisesti myös printtilehden puolella. (Kuva: Juha Korhonen)

Hammaslääkärilehti on alkanut julkaista verkossa hammaslääkäriopiskelijan arkeen pureutuvaa Denttari-blogia.

Teksteistä vastaa kolmannen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Julia Rousu. Hän on saanut nautiskella Oulun upouuden Dentopoliksen tiloista koko opiskelu-uransa ja viime syksystä lähtien hän on päässyt myös opetusterveyskeskuksen arkeen kiinni.

– Kolmas vuosi on ollut tosi kiva – kuin olisi taas ensimmäisellä luokalla, sillä kaikkea pääsee tekemään ekaa kertaa, ensimmäiset puudutukset juuri ennen Hammaslääkäripäiviä tehnyt Rousu kertoo.

Rousu oli ehtinyt opiskella ennen nykyistä alaansa hetken aikaa toimintaterapiaa sekä nelisen vuotta biologiaa. Hammaslääketieteen pariin häntä innosti sekä alaa opiskellut kaveri että Yleltä tullut televisiosarja Kandit, joka esitteli vuonna 2015 oululaisten hammaslääketieteen kandien arkea.

Viestintätöitä Rousu on tehnyt opintojensa ohessa kiertämällä esittelemässä alaa lukioissa ja messuilla. Osana Oulun yliopiston yhteishakukampanjaa hän oli tekemässä talk show -tyylistä suoraa Instagram-lähetystä Dentopolikselta.

Verkkoblogin myötä oululainen haluaa antaa buustia prekliinisiin opintoihin ja tarjota vinkkejä myös heille, jotka eivät vielä alaa opiskele.

– Kun itse hain, huomasin, että alan opiskelusta oli melko vähän tietoa verkossa. Toivon, että myös hammaslääketieteestä kiinnostuneet saisivat teksteistä tsemppiä pääsykokeisiin valmistautumiseen.

Rousun Denttari-palsta on jatkumoa Anni Temosen opiskelijaelämään ja -aiheisiin teksteihin perustuneelle palstalle, joka päättyi siihen, kun Temonen valmistui. Nykyään Temonen kirjaa havaintojaan ja oivalluksiaan nuorten hammaslääkärien arjesta Nuori poraa -palstalle. 

Denttari-palstan ensimmäinen teksti on luettavissa täällä: http://www.hammaslaakarilehti.fi/fi/kolumnit/denttari-akateeminen-askart...