Hammaslääkäri

Sunnuntai 31.05.2020

Lääkintöneuvos Anne Nordblad jää eläkkeelle

anne-nordblad_merja-auero_2.jpg

Lääkintöneuvos Anne Nordbladilla (kuvassa vasemmalla) on ollut merkittävä rooli suun terveydenhuollon kytkemisessä osaksi koko terveydenhuoltoa. Nordbladin seuraajaksi valittu Merja Auero aloittaa virassa elokuun alussa. (Kuva: Annariitta Kottonen)

Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti 8.6.2018 juhlaseminaarin eläkkeelle jäävän lääkintöneuvos Anne Nordbladin kunniaksi. Nordblad on tehnyt pitkän uran erilaisissa suun terveydenhuollon asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä.

Sosiaali- ja terveysministeriössä hän on työskennellyt vuodesta 2002, ensin kehittämispäällikkönä ja 2007 alkaen lääkintöneuvoksen virassa – ministeriön ensimmäisenä ja ainoana suun terveydenhuollon edustajana. Juhlaseminaarin tervehdyksissä korostettiinkin Nordbladin määrätietoista työtä suun terveydenhuollon aseman nostamiseksi luonnolliseksi ja erottamattomaksi osaksi koko terveydenhuoltoa. Nordblad itse painotti työssä tarvittavaa kärsivällisyyttä ja yhteistyötä.

– Yksin ei asioita saa aikaan, ja pitää olla kärsivällisyyttä, sillä uudistukset eivät etene vuodessa eivätkä kahdessa.

Työtoverien ja yhteistyötahojen lisäksi myös ministeriön poliittinen johto sai Nordbladilta kiitokset.

– Olen saanut työskennellä monen ministerin kanssa, ja mielestäni meillä on ollut erinomaiset ministerit.

Nordblad käsitteli juhlaesitelmässään suun terveydenhuollon ja väestön suunterveyden kehitystä syntymävuosikymmeneltään 50-luvulta tähän päivään. Haasteellisimmaksi hän mainitsi – ei käynnissä olevaa sote-uudistusta, vaan aikuisten hammashuoltouudistuksen sekä hoitotakuun 2000-luvun alussa.

Merja Auero lääkintöneuvoksen virkaan

Nordbladin seuraajaksi lääkintöneuvoksen virkaan on valtioneuvosto nimennyt HLL, terveydenhuollon erikoishammaslääkäri Merja Aueron. Hän aloittaa tehtävässä 1.8.2018 lukien. Auero työskentelee tällä hetkellä Helsingin kaupungin vs. johtajahammaslääkärinä.