Hammaslääkäri

Maanantai 13.07.2020

LM-Dental sai innovaatiopalkinnon pitkäjänteisestä kehitystyöstä

Hammaslääkäripäivien Innovaatio 2019 -palkinto jaettiin LM-Dentalille. Palkintoraadin perustelujen mukaan LM-Dental on kehittänyt pitkäjänteisesti hammashoidon instrumentteja ja laitteita sekä niihin liittyviä järjestelmiä. Suunnittelussa on otettu huomioon hammashoidon ammattilaisten erityistarpeet ja työskentelyergonomia. Yrityksen tuotekonsepteista ovat ottaneet oppia muutkin, ja niistä on muodostunut alan yleinen standardi. Uusimpia innovaatioita ovat välinehuollon automatisointi, Tracking System, joka edistää työskentelyn tehokkuutta ja potilasturvallisuutta, sekä LM-Servo E-instrumenttikasetit, jotka parantavat käyttöturvallisuutta.

Innovaatiopalkinnon valitsee Hammaslääkäripäivien kehitysryhmän nimeämä raati. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi.

Kunniamaininnat XyliMindille ja Planmecalle

Innovaatiopalkinnon lisäksi raati jakoi myös kaksi kunniamainintaa. Huomionosoituksen sai XyliMind Oy:n Hammaskeijun erytritolipastilli, joka on ensimmäinen erytritolilla makeutettu pastilli Suomessa. Se on hammashoidossa hyvä lisä ksylitolipastillien rinnalla omien vahvuuksiensa johdosta – erytritoli ei nosta veren sokeritasoa eikä ärsytä vatsaa kuten muut sokerialkoholit.

Toisen kunniamaininnan sai Planmeca Oy PlanID™-tunnistautumisjärjestelmästään. Järjestelmän avulla Planmecan hoitokoneiden käyttäjät saavat omat asetuksensa käyttöön ID-korttia näyttämällä. Tämä tehostaa vastaanottojen toimintaa, kun käyttäjiä on useita, ja varmistaa hyvän työskentelyergonomian hoitokoneelta toiselle siirryttäessä.