Hammaslääkäri

Lauantai 19.09.2020

Odontologiska Spelen Helsinki täyttyi kuudessa minuutissa

Helsingissä syyskuun 21.–24. järjestettävä Odontologiska Spelen on saanut ukkosen lailla jylisevän vastaanoton Pohjoismaissa. Neljänsadan osallistujan ilmoittautumisessa kesti kaikkiaan kuusi minuuttia – ja osa Pohjoismaiden denttareista elää yhä vapautuvien lippujen toivossa. Seuraavassa kuusi ennakkomaistiaista syksyn huipputapahtumasta!

1. Norja, Ruotsi, Islanti ja Suomi
Viime syksyn Odontologiska Spelen koettiin Norjan länsirannikolla Bergenissä. Nyt vuorostaan norjalaiset ovat ilmoittautuneet Helsingin tapahtumaan sankoin joukoin, samoin Ruotsin hammaslääkäriopiskelijat. Symppis Islantikin on mukana. Tanskan osallistuminen jäi viime vuonna nollaan, sama näyttää toistuvan Helsingissä.

2. Hammaskaupungit varmistivat paikkansa
Odontologiska Speleniin saapuu syksyllä denttareita kaikista Suomen hammaslääkiskaupungeista. Kotikenttä Helsinki on hyvin edustettuna, ja erityisen innostunut on myös Turku, joka on tarjonnut Helsingille auttavaa kättään tapahtuman järjestelyissä – järjestettiinhän viimeksi kotikisat juuri Aurajoen maisemissa. Oulu ja Kuopio ovat onnistuneet nekin ilmoittamaan omiaan kisoihin tiukkojen kuuden minuutin aikana.

3. Suomi sata, sattumalta
OS-humun osuminen Suomen satavuotisjuhlintaan oli kaiketi puhdas sattuma, mutta sitäkin hauskempi lisäulottuvuus. Lisäkierroksia karkeloon tuo toinenkin juhlavuosi: 125 vuotta hammaslääketieteen opetusta Helsingissä ja samalla tietenkin Suomessa. OS Helsinki huomioi merkkivuoden ainakin parilla tapaa: luvassa on omannäköiset kisat, jotka eivät noudata viimevuotista turskamaan tyyliä. Tämä kaikki tullaan vetämään läpi rennon rempseällä otteella.

4. Ennen syksyä tapahtuu
Paljonkin! Tapahtuman järjestely on helsinkiläisten hammaslääketieteen opiskelijoiden vastuulla. Järjestelytoimikunta ahkeroi tiimeittäin: gaalatiimi vastaa traditioksi vakiintuneen, upean juhlapukutilaisuuden järjestämisestä, majoitustiimi denttarien asettumisesta kaupunkiin. Paraatitiimillä on vastuullaan kaupungin läpi kulkevan tiimiasuisen kulkueen alkuvalmistelut. Tiedotustiimi on pistänyt pystyyn tapahtuman Facebook-sivut, päivittää instagramia ja valmistautuu snäppäämään. Kisatiimissä rakennetaan puitteet varsinaiselle Odontologiska Spelenin ydintapahtumalle: kisailulle köydenvedosta pussihyppelyyn.

5. Sponsorien haku on nyt
Yhteistyökumppaneiden haku on nyt Helsingissä kiihkeimmillään. Järjestelytoimikunta ottaa mielihyvin – korjatkaamme erittäin mielihyvin – vastaan isoja ja pieniä yhteistyömahdollisuuksia.

6. Somessa näkyy ja kuuluu jo
Instagramista Helsingin vuoden hienoimman opiskelijatapahtuman löytää tunnisteella OSHEL17. Tiedotus pyörii tapahtuman Facebook-sivuilla. OS-tapahtumaviikonloppuna aiotaan avata Snapchat, josta pääsee selaamaan kisojen tunnelmanmakuisia snäppejä.

OS Helsinki 2017 -infoa juttuun antoi HLKS-aktiivi Aapo Hettula OS-tiedotustiimistä.