Hammaslääkäri

Sunnuntai 31.05.2020

Paikallistoimijat ja poliitikot puhuivat sotesta ja suun terveydenhuollosta – katso tallenteet

neuvottelupaivat2.jpg

Sote ja suun terveydenhuolto -paneelissa vasemmalta Hammaslääkäriliiton puheenjohtaja Sirpa Tilander, kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr.), Tuula Haatainen (SDP), Sari Sarkomaa (Kok.), Martti Talja (Kesk.) sekä lääkintöneuvos Anne Nordblad (STM). Paneelin vetäjänä toimi juontaja-tuottaja Jussi-Pekka Rantanen Yle Uutisista. (Kuva: Juha Korhonen)

Suun terveydenhuollon palvelut osana sote-uudistusta oli teemana liiton Paikallistoiminnan neuvottelupäivillä 29.–30.9. Päiville osallistui liiton 26 paikallisosaston luottamushenkilöitä eri puolilta Suomea.

Poliitikkojen sote ja suun terveydenhuolto -paneelissa puhutti hoidon tasavertainen saatavuus ja rahoitus. Panelistien mielestä suun terveydenhuollon palvelut tulee järjestää kuten muukin terveydenhuolto. Myös rahaa tarvitaan lisää, mutta ei asiakasmaksuja korottamalla. Lisäksi hammaslääkärien on voitava työskennellä erilaisissa työpaikoissa jatkossakin.

Paneelikeskustelun tallenne on katsottavissa liiton verkkosivuilta www.hammaslaakariliitto.fi.

Liiton asiantuntijoiden puheenvuorot sisältävä vain Hammaslääkäriliiton jäsenille suunnattu tallenne löytyy jäsensivuilta (vaatii kirjautumisen).

Myös Paikallisosastoraportti 2017 on luettavissa jäsensivuilta (Järjestötoiminta – Paikallistoiminta – Infomateriaalit). Hammaslääkäriliitto kerää vuosittain tietoa paikallisista suun terveydenhuollon järjestelyistä ja kunkin alueen
terveyskeskusten ja yksityishammaslääkärien tilanteesta. Tänä vuonna kysyttiin myös näkemyksiä sote-uudistuksen vaikutuksista.