Hammaslääkäri

Sunnuntai 26.09.2021

Paikan päälle -kenttäkierros pyörähti käyntiin

Sote-uudistus vaikuttaa jokaisen hammaslääkärin työhön ja suun terveydenhuollon palveluihin. Siksi Hammaslääkäriliitto järjestää yhteistyössä paikallisosastojensa kanssa Paikan päälle -kenttäkierroksen vuosien 2018–2019 aikana. Kierros polkaistiin käyntiin 24.1. Helsingissä.

kenttakierros_1.jpg

Helsingin Paikan päälle -tilaisuuteen osallistui yli 80 hammaslääkäriä. Luento-osuuden lomassa keskusteltiin porinaryhmissä mm. sote-uudistuksen haasteista ja mahdollisuuksista. Varsinkin palvelujen tuottajille maksettavat korvaukset ja hoidon laatu puhuttivat.

Kenttäkierroksen tavoitteena on aktivoida jäseniä perehtymään sote- ja maku-uudistuksen sisältöön ja hyödyntämään tietoa muutokseen valmistautumisessa sekä tarjota jäsenille tietoa ja tukea muutokseen. Lisäksi halutaan edistää vuoropuhelua jäsenten kesken ja liiton edustajien kanssa ja vahvistaa ammattikunnan yhtenäisyyttä muutoksessa.

Kenttäkierroksen teemat ovat:

  • Tilannekatsaus sote- ja maku-uudistukseen
  • Liiton tavoitteet ja vaikuttamistyö sote-uudistuksessa
  • Muutosnäkymät eri työskentelysektoreilla
  • Hammaslääkäriprofession ja ammattikunnan yhtenäisyyden merkitys muutoksessa.

Hammaslääkäriliiton erityinen tavoite osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja maakuntauudistusta on ollut turvata suun terveydenhuoltopalvelujen asema ja kohtuuhintaiset palvelut koko väestölle.

– Tämä on välttämätöntä, sillä kuntien ja valtion budjeteissa määrärahoja osoitetaan vain lailla säädettyyn tehtävään, perusteli Helsingin tilaisuudessa puhunut varatoiminnanjohtaja Anja Eerola.

– Vaikuttamistyömme tulos näkyy päättäjien ja väestön lisääntyneenä tietoisuutena suunterveyden ja suun terveydenhuoltopalvelujen merkityksestä. Ilman sitä olisi vaikea pitää suun terveydenhuollon puolia.

Paikan päälle -kenttäkierrokselle toivotaan runsaasti osallistujia. Jäsenet saavat kutsun oman paikallisosaston tilaisuuteen liitosta. Kevään 2018 aikataulu löytyy liiton verkkosivuilta. Seuraa Hammaslääkäriliiton ja paikallisosastojen viestintää.