Hammaslääkäri

Lauantai 08.05.2021

Päivitetty Terve suu -kirja huomioi myös biologiset lääkkeet

Duodecimin Terve suu -kirjan päivitetty versio on juuri ilmestynyt. Se on käytännönläheinen opas niin suun terveydenhuollon kuin muillekin terveydenhuollon ammattilaisille tiedonlähteeksi suunterveyteen liittyvissä kysymyksissä. Terve suu -kirja soveltuu myös terveysalan asiantuntijoiden peruskoulutukseen ja terveystiedon opetukseen.

Kirjassa käsitellään suuontelon rakennetta, hampaiden kehittymistä ja purentaelimen toimintaa, hampaiden ja suun puhdistamista, ravinto- ja muiden elintapatottumusten merkitystä suunterveydelle sekä hammas- ja suusairauksien ehkäisyä, oireita ja hoitoa eri ikäkausina. Lisäksi uusia aiheita ovat sähkötupakointi ja suunterveys sekä obstruktiivinen uniapnea ja sen hoito. Myös biologiset lääkkeet sekä fysioterapeuttiset menetelmät purentavaivojen hoidossa on huomioitu päivitetyssä versiossa.

Artikkelit perustuvat kansallisiin hoitosuosituksiin. Kirjan päätoimittajana on toiminut HLT, dos., EHL, ESH Sisko Honkala ja toimittajina TtT Helena Heikka, HLT, dos., EHL Anna Maria Heikkinen, HLT, EHL Jaana Helenius-Hietala ja TtT Kaarina Sirviö. Lisäksi mukana on ollut alan muita asiantuntijoita. Kirjaa voi myös lukea Terveysportissa verkkoversiona.