Hammaslääkäri

Maanantai 23.09.2019

Posteripalkinto lasi- ionomeerisementin kehitystyölle

Hammaslääkäripäivien parhaan posterin valinta sai tänä vuonna aiempaa parempaa näkyvyyttä, sillä palkinnon jako oli siirretty Näkökulma-lavalle. Posteripalkinnon jakoivat HLT, EHL Ritva Näpänkangas ja dosentti, EHL Jaana Rautava Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian koulutustoimikunnasta.

Posteritoimikunta palkitsi tällä kertaa turkulaistyöryhmän Garoushi−Vallittu−Lassila posterin Hollow glass fibers in reinforcing glass ionomer cements. Palkinnon otti vastaan HLT Lippo Lassila, joka toimii laboratorion päällikkönä Turun kliinisessä biomateriaalikeskuksessa.

Lassilan mukaan työryhmän kehittämässä lasikuitulujitteisessa sementissä oleellisinta on sen murtositkeys, joka estää halkeaman etenemistä paikan lohjetessa.

− Posterin aihe koskettaa laajaa kollegakuntaa. Tutkimuksen tuloksilla on käytännön hyödynnysmahdollisuuksia, ja tutkimuksessa on innovatiivisesti kehitetty jo käytössä olevaa materiaalia, perusteli Näpänkangas posteritoimikunnan valintaa.

Posteritoimikunta piti myös posterin visuaalisesta toteutuksesta, jossa teksti ja kuva ovat hyvin tasapainossa. Lisäksi menetelmät ja tulokset oli hyvin esitetty. Posteripalkinnon suuruus on 500 euroa.

Voittajaposteri on esitetty syyskuussa European Prosthodontic Associationin konferenssissa (EPA 2016) Hallessa, Saksassa.