Hammaslääkäri

Sunnuntai 07.03.2021

Satu Helin Apollonian koulutuskoordinaattoriksi

Apollonian koulutustoimistossa jäsenistöä palvelee helmikuun 2020 loppuun saakka uusi koulutuskoordinaattori, KM Satu Helin. Hän korvaa koulutuskoordinaattorin tehtävässä Marjut Pessin, joka lähti maaliskuun alussa uusiin haasteisiin.

Helin perehtyy parhaillaan Kongressi-järjestelmään, johon siirrettiin viime syksynä Apollonian tapahtumanhallinta ja ilmoittautumiset. Koulutustoimisto kehittää edelleen muun työnsä ohella Kongressin toimintoja paremmin sopiviksi Apollonian kurssitoiminnan tarpeisiin.

– Huomattava osa työajastani on tällä hetkellä kohdennettu Kongressiin liittyvään asiakaspalveluun, Helin kertoo.

– Eli jos vaikkapa Kongressiin kirjautumisessa on ongelmia, kannattaa soittaa tai laittaa sähköpostia minulle.

Jatkossa Helinin työsarkana tulee olemaan myös mm. Optima-oppimisympäristön ylläpito. Helin on hiljattain käyttänyt sähköisiä oppimisalustoja opiskelijan roolissa itsekin, sillä hän valmistuu vielä tänä keväänä aikuiskasvatustieteen maisteriksi.

– Koulutuskoordinaattorin tehtävässä pääsen juuri sille kentälle, jonne olen halunnutkin: täydennyskoulutuksen ja elinikäisen oppimisen pariin. Apolloniassa saan myös työskennellä ihmisten hyvinvoinnin eteen, kun olen mukana tukemassa koulutusten onnistumista.

Helin on ensimmäiseltä koulutukseltaan lastentarhanopettaja, ja hän ymmärtää kokemuksesta eri-ikäisten täydennyskouluttautujien toiveita ja haasteita.

– Kun opiskelin ensimmäistä tutkintoani 2000-luvun alussa, oppimateriaalit etsittiin kirjahyllystä ja niitä kopioitiin paljon kopiokoneella. Muutos oppimisympäristöissä, opiskelutavoissa ja jopa opetusmetodeissa on ollut 15 vuodessa hurja, yhden ja saman yliopiston sisälläkin.

Ensimmäisellä työurallaan Helin ehti muun muassa johtaa kahta päiväkotia. Hän uskoo, että varhaiskasvatuksen parissa saadusta kokemuksesta on suurta hyötyä myös aikuisten maailmassa.

– Olen hyvähermoinen ja tottunut siihen, etten aamulla tiedä, millainen työpäivästä tulee. Minulle on myös itsestään selvää, että ihmisillä on hyvin erilaisia oppimistapoja ja -motivaattoreita.

Helin pyrkii tekemään työt tehokkaasti työajalla ja pitämään vapaalla hyvää huolta jaksamisestaan.

– Harrastan monenlaista urheilua sekä moottoripyöräilyä. Olen myös museokortin suurkuluttuja.
Uuden koulutuskoordinaattorin tavoittaa osoitteesta satu.helin(at)apollonia.fi tai puhelinnumerosta 040 772 7066.