Hammaslääkäri

Keskiviikko 27.05.2020

Timo Peltomäki Suomen Akatemian toimikuntaan

timo_peltomaki_web.jpg

Timo Peltomäki. (Kuva: Ismo Henttonen)

Professori Timo Peltomäki on nimitetty Suomen Akatemian Biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikuntaan 1.1.2019–31.12.2021.

Toimikunnan puheenjohtaja on professori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta.

Suomen Akatemian tieteelliset toimikunnat nimittää valtioneuvosto. 1.1.2019 alkaen Akatemiassa on nykyisen neljän sijasta kolme tieteellistä toimikuntaa: biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta sekä luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta.

Toimikuntien tehtävänä on myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen ja hyödyntämiseen sekä seurata rahoituksen vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta. Suomen Akatemia myöntää tutkimusrahoitusta noin 400 miljoonaa euroa
vuosittain.

Peltomäelle myös EOS:n huomionosoitus

Euroopan ortodonttiseura (EOS) on myöntänyt professori Peltomäelle Distinguished Teacher -palkinnon. Peltomäki vastaanotti huomionosoituksen kesäkuussa Skotlannin Edinburgissa pidetyssä EOS:n kongressissa.

Distinguished Teacher -palkinto jaetaan vuosittain ansioituneelle ortodontian alan kouluttajalle. Palkinnon avulla EOS haluaa edistää ortodontian alan jatkokoulutusta Euroopassa. Palkinto kattaa mm. kahden luentopäivän kulut luennoitsijalle Euroopan alueella, ja nämä luennot ovat alan jatko-opiskelijoille maksuttomia. Peltomäen luentojen aiheena on ”Craniofacial and occlusal growth and development – orthodontic implications”.