Hammaslääkäri

Lauantai 08.05.2021

Kuvaohjeet

Sähköiset kuvat tulee lähettää alkuperäisinä, erillisinä JPG-, TIFF-, EPS- tai PDF-kuvatiedostoina sähköpostitse tai CD:llä halutulla tavalla rajattuina. Pelkästään PowerPointiin tai Wordiin upotetuista kuvista ei saada painokelpoisia.

Tiedostoissa tulee olla riittävän suuri resoluutio (270–300 dpi), eikä niitä pidä pakata liian tehokkaasti, jotta niiden laatu ei kärsi.

Myös piirrokset ja kuviot tulee lähettää alkuperäisinä erillisinä tiedostoina. Niitä ei saa upottaa tekstidokumentin sisään, sillä silloin niiden käsiteltävyys ja painojälki huononevat. Piirrosten ja kuvioiden suositeltavin tiedostomuoto on Excel-kuvio datan kera (eli laskentataulukko, josta on tehty kuvio viereen). Kovin kirkkaat värit eivät toistu hyvin, joten niitä tulee välttää. Toimituksessa kuvioiden väritys muutetaan mahdollisuuksien mukaan lehden väriskaalan mukaiseksi.

Kuvatekstit kirjoitetaan artikkelin loppuun numerojärjestykseen. Tapahtumalyhennelmien kuvateksteissä tulee luetella kuvassa olevien henkilöiden nimet vasemmalta oikealle (vähintään eturivissä olevien).

Kuville tulee muistaa varmistaa julkaisulupa.