Hammaslääkäri

Keskiviikko 07.12.2022

Suunhoito kuuluu syöpäpotilaan kokonaishoitoon

Suun hammaslääketieteellinen hoito kuuluu olennaisena osana syöpäsairaan potilaan kokonaishoitoon, ja hammaslääkäri voi parantaa syöpää sairastavan elämänlaatua merkittävästi.
Pääset lukemaan koko artikkelin kirjautumalla tästä.

MASCC/ISOO-kongressi

Multinational Association of Supportive Care in Cancer/ International Society of Oral Oncology (MASCC/ISOO) -kongressi järjestettiin 23.–25. kesäkuuta Australian Adelaidessa. Kysymyksessä oli MASCC:n 25. ja ISOO:n 30. vuosittainen kokoontuminen.

Järjestöjen iskulause “Supportive Care Makes Excellent Cancer Care Possible” kuvaa varsin osuvasti niiden toimintakenttää. Toiminta ulottuu onkologisten hoitojen sivuvaikutusten hallintaa koskevasta perustutkimuksesta aina hoitotieteellisiin kysymyksenasetteluihin.

Kaiken keskiössä on syöpäsairas potilas, jolle tulee antaa kulloinkin parasta mahdollista hoitoa – olipa se sitten parantavaa tai kuoleman lähestyessä elämänlaatua tukevaa. Minkään alan edustaja ei ole tässä monitieteellisessä yhteisössä toista tärkeämpi, vaan yhteisen haasteen edessä vallitsee keskinäinen arvonanto.

Yhteisöä voisi verrata vaikkapa tiiviisti yhteen hitsautuneeseen hoitotiimiin, jossa kullakin jäsenellä on oma tehtävänsä.