Hammaslääkäri

Keskiviikko 05.10.2022

Helsingin uusi jättiterveysasema avataan helmikuussa

kalasatama.jpg

Kuva: Virpi Velin

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus Helsingissä aukeaa 5. helmikuuta.

Kalasatamaan siirtyvät Herttoniemen, Kallion ja Vallilan terveysasemien ja hammashoitoloitten palvelut. Lisäksi keskus tarjoaa muun muassa kuntoutusta, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja, vammaisten palveluja sekä maahanmuuttajien palveluja.

Kalasatamasta saa myös ikääntyneiden palveluohjausta, sosiaalineuvontaa ja asumisneuvontaa.

– Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa on käytännössä ensimmäistä kertaa näin valtava määrä palveluja saman katon alla. Meidän tavoitteemme on, että Kalasatamaan on helppo tulla ja palveluja on helppo käyttää, toteaa projektipäällikkö, johtava ylilääkäri Lars Rosengren Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Kyseessä on valtava kokonaisuus, jonka rakennustyöt aloitettiin kesällä 2015. Rakennuksessa on kuusi palvelukerrosta ja pinta-alaa noin 18 000 neliömetriä. Keskuksen hammashoitola käsittää 29 hoitohuonetta.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus on osa Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta. Palvelut kootaan kolmenlaisiin keskuksiin, jotka tarjoavat palveluja kattavasti saman katon alta.

Perhekeskuksissa tarjotaan lapsiperheiden peruspalveluja sekä varhaisen ja erityisen tuen palveluja. Palveluihin kuuluu myös lasten ja nuorten suunterveyden ehkäiseviä palveluja. Ensimmäinen uuden mallin mukainen perhekeskus avattiin kesällä 2017.

Terveys- ja hyvinvointikeskuksista löytyvät työikäisten terveys- ja sosiaalipalvelut. Ikäihmisten ja monisairaiden palvelut löytyvät matalan kynnyksen palvelukeskuksista.

Helsinki käyttää sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseen noin 2 miljardia euroa vuodessa.