Hammaslääkäri

Lauantai 10.12.2022

Juha Sipilä vihki Oulun Dentopoliksen käyttöön

juha_sipila_oulun_yliopistolla.jpg

Juha Sipilä vihki Oulun uuden hammaslääketieteen rakennuksen käyttöön lauantaina 23.9. (Kuva: Matti Pöyry)
Juha Sipilä vihki Oulun uuden hammaslääketieteen rakennuksen käyttöön lauantaina 23.9. (Kuva: Matti Pöyry)

Oulussa vihittiin käyttöön lauantaina 23. syyskuuta uusi hammaslääketieteen rakennus, Dentopolis. Vihkiäispuheen juhlatilaisuudessa piti pääministeri Juha Sipilä.

Rakennuksessa sijaitsee muun muassa Oulun yliopiston Hammaslääketieteen koulutuskeskus ja Suun terveydenhuollon tutkimusyksikkö. Sekä Oulun yliopiston hammaslääketieteen opiskelijat että Oulun ammattikorkeakoulun suuhygienistiopiskelijat tekevät kliinisen potilasharjoittelunsa Dentopoliksen opetushammashoitolassa

10 000 neliön kokoisen Dentopoliksen suurin käyttäjä on Oulun kaupungin suun terveydenhuolto. Rakennukseen on sijoitettu muun muassa viisi entistä kaupungin hammashoitolaa, ja peruspalvelujen lisäksi tarjolla on päivystyspalveluja, erikoishammaslääkärien vastaanotot, kirurgian yksikkö ja anestesiahuoneet. 

Dentopolis sijaitsee Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen läheisyydessä. Se on yhdistetty maanalaisilla käytävillä myös muihin alueen tärkeisiin rakennuksiin kuten Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja kaupunginsairaalaan.