Hammaslääkäri

Tiistai 04.10.2022

Kunta-alan sopimusesitys kaatui

sopimusneuvottelu.gif

Kuva: iStockphoto

Tehy ja Super ovat hylänneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoesityksen kuntien yleiseksi virka- ja työehtosopimukseksi (KVTES) sekä pääsopimuksen uudistamiseksi.

Sovintoesityksen kaaduttua kaatui myös Lääkärisopimusta koskevissa neuvotteluissa saavutettu neuvottelutulos, jonka Hammaslääkäriliiton, Lääkäriliiton ja Eläinlääkäriliiton hallinnot olivat jo hyväksyneet. Näin ollen Kunnallista lääkärien virkaehtosopimusta 2018−2019 ja kunta-alan sopimusmääräyksiä noudatetaan sellaisenaan jälkivaikutuksen nojalla.

− On harmillista, että kuukausia käydyt neuvottelut päättyivät näin, toteaa Hammaslääkäriliiton neuvottelupäällikkö Marja Pylkkänen.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edellyttää, että kriisiytyneessä kuntasovittelussa ryhdytään valmistelemaan erillisratkaisua, kun valtakunnansovittelijan sovintoesitys ei käynyt kaikille osapuolille.

− Vaadimme Kuntatyönantajaa palaamaan neuvottelupöytään niiden järjestöjen kanssa, jotka ovat valmiita etsimään ratkaisua ja sopimaan. On kohtuutonta, jos työntekijät eivät pääse eroon kikystä, eivätkä saa edes yleisen linjan palkankorotuksia, painottaa JUKO verkkosivuillaan.

Sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun ovat osallistuneet JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Lue lisää aiheesta JUKOn verkkosivuilta.