Hammaslääkäri

Lauantai 23.10.2021

Mahdollisuus kokonaishoitoihin pitää tyytyväisenä

Antti-Ville Alkula aloitti työskentelyn yksityishammaslääkärinä Seinäjoella lähellä kotipaikkakuntaansa Jalasjärveä vuonna 2012, kun lääkäri-hammaslääkärikeskus Kompassi avattiin. Keskus myytiin Pihlajalinnalle, jonka uusissa tiloissa toiminta aloitettiin tämän vuoden tammikuussa. Alkula vastasi Työpaikka-palstan kysymyksiin 9.10.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Muista maski! Tällä viikolla tulleen ohjeistuksen mukaan käytämme maskeja työpaikalla jatkuvasti. Samalla kyllä miettii, kauanko tätä tulee jatkumaan ja osuuko omalle kohdalle karanteenin tarvetta. Enenevästi kuitenkin on mahdollisuus altistua myös oireettomille koronapotilaille.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Otimme työyhteisöstä yhteiskuvan, joka julkaistiin Facebookissa muistutuksena Roosa nauha -päivästä.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Virtaa antavat onnistumiset pelkopotilaiden hoidossa sekä mahdollisuus tehdä työtä haluamaansa tahtiin ja niin hyvin kuin mahdollista.

Mitä oivalsit?
Päivän uutisista pomppasi esiin hammashoitoonkin esitetty maksukatto, jonka voi ajatella alan arvostuksen paranemisena ja myös lisääntyvänä hoitoon hakeutumisena julkiselle puolelle. Mutta liian pitkälle ei kannata miettiä, ennen kuin käytännön toimivuus on selvillä. Toivottavasti kenenkään työpaine ei kasva kohtuuttomaksi.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Toivoisin parempaa mahdollisuutta konsultoida eri alojen erikoishammaslääkäreitä, varsinkin ien- ja limakalvosairauksien osalta. Kokonaisuutena kuitenkin olen työpäivääni tyytyväinen; voin vaikuttaa työmäärään ja varata riittävästi aikaa toimenpiteisiin. Mahdollisella ylijäävällä ajalla tutkailen potilastapauksia maailmalta, ja välillä niistä saa hyviä vinkkejä hoidon toteuttamiseen.

Hammaslääkäri

  • Antti-Ville Alkula
  • yksityishammaslääkäri
  • valmistunut: 2009


Työpaikka

  • Pihlajalinna Hammasklinikka Seinäjoki
  • työntekijöitä 7, joista hammaslääkäreitä 3