Hammaslääkäri

Maanantai 03.10.2022

Muutoksia Kelaimen käyttöön

Kelain-palvelua voi 1.1.2019 alkaen käyttää vain lääkärien ja hammaslääkärien yksityiskäytössä, kun määrätään satunnaisesti reseptejä ilman ansaintatarkoitusta.

Kelain-palvelua voi 1.1.2019 alkaen käyttää vain lääkärien ja hammaslääkärien yksityiskäytössä, kun määrätään satunnaisesti reseptejä ilman ansaintatarkoitusta. Kelaimen käyttö on yksityiskäytössä maksutonta, eikä vuoden vaihteessa voimaan tuleva muutos vaadi käyttäjiltä toimenpiteitä.

Kela lopettaa Kelain-palvelun tarjoamisen itsenäisille ammatinharjoittajille vähäisen käyttäjämäärän vuoksi.

Toimintaohjeet ammatinharjoittajille

Jatkossa ammatinharjoittajien tulee käyttää Kelaimen sijaan jotain toista järjestelmää.

Kun vaihdat reseptinkirjoitusjärjestelmän toiseksi, ilmoita Kanta-palveluihin tietojärjestelmän muutoksesta. Voit tehdä ilmoituksen Kanta-palveluihin sähköpostilla kanta@kanta.fi. Ilmoita Y-tunnuksesi, uuden käyttöönotettavan järjestelmän nimi, käyttöönottopäivä sekä teknisen yhteyden tieto, jonka saat järjestelmätoimittajalta.

Voit itse irtisanoa Kelain rekisteröitymisen itsenäisenä ammatinharjoittajana Kelain-palvelussa ennen 31.12.2018, kun uusi järjestelmä on käytössäsi.

Kanta-yhteensopivat tietojärjestelmät löydät Valviran sivuilta.

Kelainta vastaavia e-reseptipalveluja ovat esim. Mediresepti ja NettiResepti.
Hammaslääkäriliitolla on Medireseptin kanssa sopimus, jonka mukaan jäsenet saavat palvelun jäsenhintaan. Lisätiedot liiton jäsensivuilta (vaatii kirjautumisen).

Ohjeet Kelain-muutostilanteista Kanta-sivuilla.

STM:n tiedote: Terveydenhuollon valtakunnallisten tietojärjestelmäpalveluiden käyttömaksut vuodelle 2019 on vahvistettu

Muista uusia terveydenhuollon ammattikortti

Terveydenhuollon ammattihenkilökortti tilataan Väestörekisterikeskuksen rekisteröintipisteistä, joita on kunnallisten terveydenhuollon toimipisteiden yhteydessä.

Ammattikortti on voimassa määräajan. Muista uusia ammattikorttisi ennen voimassaolon päättymistä. Uusimisen voi tehdä maksutta Väestörekisterikeskuksen verkkopalvelussa.


Lisätietoa ammattihenkilökortista sekä sen tilaamisesta ja käytöstä Väestörekisterikeskuksen sivuilta  Varmenteet ja kortit sosiaali- ja terveydenhuollolle.