Hammaslääkäri

torsdag 05.08.2021

Juuri nyt

Kokonaisuuden osana eteenpäin

Hammaslääkärit ja hammaslääketieteen opiskelijat saivat huhtikuun puolivälissä oikeuden pistää koronarokotteita, mutta rokotusjärjestyksessä etusijalle oikeutettuihin ammatteihin ei tehty muutosta minkään terveydenhuollon ammattiryhmän osalta. Saamme siis oikeuden pistää, vaikka rokotetta emme itse ole saaneet. Pettymys on ymmärrettävästi suuri.

Hyvä juuritäyte: tiivis mutta väljästi kirjattu

Paljastan salaisuuden. Tämä kirjoitus syntyi sinä maaliskuisena aamuna, kun kalenterissani luki deadline uudelle kolumnille. Vuoden viidenteen Hammaslääkärilehteen, jota nyt luet, oli jo aiemmin valmiina kaksi aivan toisenlaista kirjoitusta, ja niiden aika on joskus myöhemmin.

Valuviat olisi hyvä korjata heti

Helsingin kaupungin uusi kokonaishoidon palvelusetelijärjestely on aiheuttanut paljon keskustelua ja yhteydenottoja. Kokonaishoidon setelillä palveluntuottaja sitoutuu toteuttamaan potilaan koko hoitojakson kiinteällä korvauksella. Tietyistä toimenpiteistä maksetaan erillistä lisäkorvausta. Käytännössä kyse on tietynlaisesta kunnallisesta kapitaatiomallista. Ratkaisu on periaatteessa oikean suuntainen: kokonaishoidon hankkiminen vähentää järjestelyn jäykkyyttä, kun kaikki palvelu tulee yhdeltä tiskiltä.

Prenumerera på RSS - Juuri nyt